Få din neuropsykiatriska utredning hos Mind Sthlm.

Få din neuropsykiatriska utredning hos Mind Sthlm.

 shutterstock_417957613

Den 1 januari 2015 kom en ny lag som ger dig som patient möjlighet att välja utförare av offentligt finansierad primärvård och öppen specialiserad vård i hela landet. Då vi har ett samverkansavtal med Mottagningen Bergmästaren I Falun, så kan vi ta emot patienter i hela Stockholms landsting.

För att få din neuropsykiatriska utredning gjord på Mind Sthlm så krävs det att du som patient har fått en första bedömning av psykiatriker eller leg psykolog inom allmänpsykiatrin och är bedömd att vara i behov av en utredning, alternativt att du står i kö för utredning.

I ovan fall har patienten rätt att be om vidaremittering till av patienten vald vårdgivare. Du kan även begära ut sin remiss och överlämna den till oss på Mind Sthlm.

 

Så här går det till:

  1. Patienten får en bedömning av att vara i behov av en utredning av psykiatriker eller leg psykolog inom öppenvårdspsykiatrin.
  1. Patienten kan begära att bli remitterad till mottagning Bergmästaren i Falun och kan då få sin utredning gjord på Mind Sthlm (genom vårt samverkansavtal).
  1. På remissen ska det framgå att frågeställningar finns som föranleder behov av en neuropsykiatrisk utredning.
  1. Remissen ska vara skriven på en sådan blankett som även innefattar betalningsförbindelse för landstinget.
  1. Vård och tid erbjuds så snart Mind Sthlm har mottagit remissen.

 

Om du har frågor så är du välkommen att kontakta oss på kontakt@mindsthlm.se

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.