Balans mellan arbete och fritid, viktigt för hållbart välmående.

Balans mellan arbete och fritid, viktigt för hållbart välmående.

 

Åsa H Videbaek leg psykoterapeut och Anna Falk Toll leg psykoterapeut, grundare till Mind Sthlm.

 

Det är svårt att separera välmående på arbetet och välmående på fritiden då det oftast är balansen mellan de två som är avgörande. För ett hållbart arbetsliv behöver medarbetaren behöver även utgå från vad som ger balans för just honom eller henne. 

Vad som är balans för just dig kanske inte alls upplevs som balans för någon annan. Det som känns meningsfullt för just dig kanske inte upplevs som meningsfullt för någon annan. Det betyder att vad som är ett hälsosamt, balanserat och meningsfullt liv på många sätt är ett individuellt projekt. Det är viktigt att utgå från dig som individ, både för att hitta balansen, skapa meningen och därmed få sidoeffekten som är glädje och bättre prestationer.

På Mind Sthlm har vi ett upplägg för företag som är intresserade av att arbeta förebyggande för psykiskt välmående på arbetsplatsen. Vårt upplägg utgår från tre insatser, fler kan läggas till vid behov.

 

  1. Ett coachande samtal vid nyrekrytering, dvs redan innan medarbetaren har startat att arbeta. Samtalet erbjuder psykoedukation och verktyg anpassade för just dig och dina behov.
  2. Ett coachande samtal som återkommer årligen för att stämma av vilka områden i ditt liv som är mest utmanande, detta för att så tidigt som möjligt ge dig rätt stöd för att hantera utmaningar, bli rustad av lärdomarna istället för att ”fastna” i svårigheter eller grubblande.
  3. Insatser vid behov, detta kan vara enstaka samtal eller samtalsserier med kompetens matchad efter behov och/ eller  föreläsningar/ workshops inom användbara områden som te.x sömn, stresshantering, självledarskap, föräldraskap, balans i livet, relationer, svåra samtal, att förebygga utmattning, etc.

Personalen är arbetsplatsens absolut viktigaste resurs och för att må bra är det en förutsättning att du som medarbetare upplever både uppskattning, syfte och stöd. En målbild som vårt upplägg arbetar mot. Vi är glada för möjligheter att få agera bollplank till HR inom allt som rör psykisk hälsa så tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar!

kontakt@mindsthlm.se

 

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn

Du kanske också gillar:

mind sthlm

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Många vill snabbt få personlig kontakt med en terapeut, då är mejl inte ett säkert alternativ och telefonmöten ingår tyvärr inte i vårt uppdrag.

Därför erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min). Om du inte vill använda videofunktionen så stänger du av kameran.

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 250 kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter