Psykisk ohälsa eller livet? Philip Almén Papastavrou ställer en viktig fråga.

Psykisk ohälsa eller livet?

 

Med inspiration från min före detta kollega psykiatern Christian Rück och hans populärpsykologiska bok ”Olyckliga i paradiset – Varför mår vi dåligt när allt är så bra?” tar jag med mig följande frågeställning till mina patienter: Är det själens förkylning eller benbrott?

Är det psykisk ohälsa eller livet? Hur vet man vad som är vad? Genom att tackla frågeställningar som VARFÖR mår vi dåligt, dra paralleller till tredje vågens KBT med influenser från buddism och mindfulness, utmanar jag mina patienter i att tänka hur mående samspelar med identitet och stigma/självstigma.

Som terapeut pratar jag om livets föränderligheter och understryker vikten av att tillgodose grundläggande behov som mat, kost, sömn och motion i en tid av prestationssamhälle som föder psykisk ohälsa.

Philip Almén Papastavrou kurator (KBT) på Mind Sthlm (tidsbokning philip@mindsthlm.se)

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn

Du kanske också gillar:

mind sthlm

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Många vill snabbt få personlig kontakt med en terapeut, då är mejl inte ett säkert alternativ och telefonmöten ingår tyvärr inte i vårt uppdrag.

Därför erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min). Om du inte vill använda videofunktionen så stänger du av kameran.

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 250 kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter