Så får din personal hjälp av personalstöd.

Det har varit ett märkligt år och många arbetsplatser har varit belastade på olika sätt. Kanske har kollegor blivit uppsagda. Det kan ha varit sjukdom eller dödsfall i personalen, förändrade arbetsförhållanden eller hög stress. Pandemin har blivit en utdragen process och på många arbetsplatser kan det kännas tungt och jobbigt för personalen.
Jag erbjuder en stund för reflektion och eftertanke till medarbetare. Vi kanske inte kan ändra på den rådande situationen, men det är viktigt att man som anställd får känna att det finns utrymme att sätta ord på det man upplever. Teman att diskutera kan vara stress, hur man som medarbetare kan hålla i längden, återhämtning, att hantera ovisshet etc.

Olika KBT-metoder kan användas om behov och intresse finns liksom att öva på mindfulness. Dock är det viktigt att deltagandet sker under frivilliga former och att fokus ska vara på personalens välmående.

En sittning brukar vara 45-60 min beroende på gruppens storlek. Det är önskvärt att det inte är för många deltagare om alla ska få utrymme. Samma upplägg kan givetvis även ske individuellt.

Catrin Andersson, legitimerad hälso- och sjukvårdskurator samt grundläggande utbildning i psykoterapi (KBT)

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn

Du kanske också gillar:

mind sthlm

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Många vill snabbt få personlig kontakt med en terapeut, då är mejl inte ett säkert alternativ och telefonmöten ingår tyvärr inte i vårt uppdrag.

Därför erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min). Om du inte vill använda videofunktionen så stänger du av kameran.

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 250 kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter