Om oss

Hej!
 
Vår syn på psykisk ohälsa är att det är unikt för var och en av oss. Ingen är exakt den andra lik och våra behov varierar genom livet.
 
Vi som startade Mind Sthlm är Anna Falk Toll, leg psykoterapeut och Åsa Hedrén Videbaek, leg psykoterapeut. Vår ambition var att öppna en mottagning för psykisk ohälsa med bred kompetens, just för att skapa utrymme för individuella behov.
 
För oss är det viktigt att kunna erbjuda olika metoder på resan att må bättre eller prestera bättre.
 
Vi är stolta att idag kunna erbjuda kuratorer, leg psykologer och leg psykoterapeuter som arbetar med följande metoder:
 
 • Kognitiv Beteendeterapi (KBT)
 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
 • Interpersonell  (IPT)
 • Psykodynamisk (PDT)
 • DBT – Dialektisk beteendeterapi
 • Existentiell psykoterapi
 • Affektfokuserad, psykodynamisk terapi.
 • Compassionfokuserad terapi (CFT)
 • Mentaliseringsbaserad terapi (MBT)
 • Schematerapi
 • Accelerated Experiantial Dynamic Psychotherapy (AEDP)
Vi har sedan start drivits av den samhällsnytta som vi kan uppnå genom kombinationen av att vara leg psykoterapeuter och entreprenörer.
Vi vet hur det är att må dåligt, och vad som krävs för att må bättre; mångfald av metoder, tillgänglighet samt ett genuint bemötande.

Superbra psykoterapeuter som verkligen lyssnar på vad man har att säga. Samtalet blir personligt även fast det är bakom en skärm.

Vanliga frågor

Psykologhjälp och psykoterapeuthjälp* via en vårdcentral (med eller utan remiss) kostar 100kr per gång, 0 kr om du har frikort eller är under 18 år.

Ja frikort gäller för offentligt finansierad vård (ej för privat vård). Du kan se om du har nått gränsen för frikort här: https://www.1177.se/…/se-om-du-har-natt-gransen-for…/

När du söker offentligt finansierad vård (via vårdcentral) så erbjuds ett begränsat stöd som faller inom ramen för första linjens psykiatri.

 

Det gäller endast problematik som inte kräver specialistvård. När du kommer som en privatbetalande patient bestämmer i samråd med din psykolog, psykoterapeut eller kurator vad behandlingen ska avse och hur lång den ska vara.

Du får en faktura från en vårdcentral postad till din folkbokföringsadressadress. P.g.a av patientsekretess kan man inte lägga in om tillfällig adress för fakturan.

Är du privatbetalande så betalar du direkt efter besöket med Swish,kort eller kontant (kan variera).

Vid den offentligt finansierade vården gäller avbokning senast 24 timmar innan det bokade besöket. Avbokar du efter det eller uteblir helt får du en faktura på 400 kr som ska betalas.

Under corona-pandemin gäller att du kan avboka senare än 24 timmar innan om du har fått plötsliga symptom eller misstänker smitta. Bokar du inte av alls gäller även då att du får betala 400 kr.

vid privat psykoterapi gäller 24 timmar. Avbokar du senare får du betala för besöket.

I första hand vänder du dig till din psykolog, psykoterapeut eller kurator.

När du bokar privat psykoterapi så är mötet 45 min. När du bokar offentligt finansierad vård så beror upplägg och längd på syftet med mötet. Det kan skilja från gång till gång.

Vad gäller privat psykoterapi så bestämmer du själv (i samråd med din psykolog, psykoterapeut eller kurator). Vad gäller offentligt finansierad vård så finns det inget förutbestämt antal. Längden på behandlingen baseras på den kontinuerliga bedömningen och vilka resurser som finns.

De flesta av våra psykologer, psykoterapeuter och kuratorer erbjuder även privat psykoterapi, då är sessionerna längre.

Ja det finns det. Titta gärna på tiderna som ligger ute i webbtidboken.

Fråga din psykolog, psykoterapeut eller kurator vad som gäller i just ditt fall.

Fråga din psykolog, psykoterapeut eller kurator, det kan variera.

Fråga din psykolog, psykoterapeut eller kurator, det kan variera.

Ja det går bra, vi erbjuder vissa tider efter kl 17:00. Leta efter en tid som passar dig i webbtidboken.

Du kontaktar din psykolog, psykoterapeut eller kurator direkt (mail eller telefon).

Du avbokar genom att kontakta din terapeut direkt (mail eller telefon).

a alla våra psykologer, psykoterapeuter och kuratorer har tystnadsplikt och lyder under sekretesslagen I den offentligt finansierade vården gäller Sammanhållen journalföring. Läs om det här.

https://www.slso.sll.se/trygg-och-saker-vard/din-journal/

Hos oss arbetar inga läkare så vi kan därför inte vara behjälpliga med recept eller sjukskrivningar. Kontakta din husläkare som, vid behov kan kontakta din terapeut för rådgivning om ditt tillstånd.

*psykologhjälp och psykoterapeuthjälp = stöd och hjälp via kontakt med leg psykoterapeut eller leg psykolog. Observera att vi även har med kuratorer som arbetar här, då med grundutbildning i psykoterapi.

mind sthlm

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Välkommen till vår Drop-In!

För att förbättra vår tillgänglighet så erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min).

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 100kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter