Hej jag heter Annchristine Björk, välkommen till mig.

Jag är leg psykoterapeut

och arbetar med metoderna:

  • PDT
  • AEDP

Inga lediga tider? hitta nästa lediga tid hos mina kollegor.

Annchristine Björk

leg psykoterapeut

Hos mig kan du boka:

  • Välj att ses på mottagning eller i videomöte
Hur jag arbetar

Hej!

Det är jag som är Annchristine, jag är legitimerad psykoterapeut, har psykodynamisk grund PDT och är vidareutbildad i AEDP*.

Jag arbetar med kortare eller längre psykoterapier, psykosocialt stöd och kris-sorgbearbetning utifrån dina behov. Som präst och psykoterapeut med lång erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer och kriser, har jag kunskap och möjlighet att anpassa mitt arbetssätt till dina behov.

Min erfarenhet, är att förändring är möjlig och att varje människa har en fantastiskt inneboende styrka. Många av oss har någon gång erfarit att livet inte fungerar så som man önskar. Ofta löser det sig efter hand men ibland återkommer problemen och då kan psykoterapi och samtalsstöd behövas för att nå djupare och mer hållbara förändringar vilka kan vara svåra att nå på egen hand.

De flesta söker för att det är något som bekymrar dem. Ibland är det svårt att sätta ord på vad det är man behöver och vill förändra och då kan psykoterapin till en början handla om att identifiera det som ”skaver”. Psykiska symptom har ofta en koppling till vad som händer i vårt liv och hur vi har det. Det kan handla om vår arbetssituation, relationer, konflikter, stress, ensamhet, sorg, upplevelser av tomhet eller humörsvängningar, depression, rädsla för närhet, låg självkänsla, avstängdhet eller olika mönster som vi har svårt att komma ur.

Vi kan vara vilsna i vår identitet eller ha fastnat i en roll. Ibland behöver vi få dela en svår erfarenhet i en trygg miljö. Ibland behöver vi mer kunskap om ett tillstånd. En del går i psykoterapi och i samtal utan att ha något konkret problemområde men har en stark längtan efter att få kontakt med sig själv på ett djupare plan och/eller för att ta ny riktning i livet. Andra önskar skapa utrymme för mer existentiella och andliga perspektiv. Vi träffas för ett eller par första samtal för att utifrån dina behov se hur och vad du behöver stöd och hjälp med. Jag tar emot företagskunder och privat för samtal på video eller på mottagning, även på engelska.

Du träffar mig på Blekingegatan 20 på Södermalm i Stockholm, välkommen!

*AEDP är psykoterapimetod/inriktning som vilar teoretiskt på psykodynamisk grund, anknytningsteori, affektteori och modern neurovetenskap, en integrering av olika teorier som lägger stort fokus på psykoterapirelationen. Den är läkningsbaserad mer än fokuserad på psykopatologi. Genom att uppmärksamma och stärka glimtar av vitalitet och motståndskraft söka skapa en ny upplevelse av god erfarenhet tillsammans.

Här finns jag
Tidigare feedback
4.9
Rated 4.9 out of 5
4.9 av 5 stjärnor baserat på 66 Feedbackomdömen
Utmärkt95%
Väldigt bra3%
Bra0%
Ganska bra0%
Mindre bra2%

Kontakta mig

Särskild kompetens inom följande områden

Mina blogginlägg

Har du fått hjälp och stöd av

Annchristine Björk

?

Kan du beskriva vad som hjälpte just dig?

5/5

mind sthlm

Vi är en vårdgivare och arbetar under strikt tystnadsplikt , vi arbetar under tillsyn av IVO och socialstyrelsen.

Om läget är akut eller om du har tankar på att ta ditt liv bör du uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, eller så ringer du 112.

 

Många vill snabbt få personlig kontakt med en terapeut, då är mejl inte ett säkert alternativ och telefonmöten ingår tyvärr inte i vårt uppdrag.

Därför erbjuder vi nu korta snabba Drop-In tider (videomöte 15 min). Om du inte vill använda videofunktionen så stänger du av kameran.

Du bokar direkt i vår webbkalender. På så sätt kan du enkelt få trygg och säker kontakt med din terapeut.

Det kan gälla rådgivning, avstämning eller lättare bedömning. Drop-In möten kostar 250 kr eller 0kr vid frikort eller om du är under 18 år.

Avbokning/ombokning

Kontakta terapeuten direkt, kontaktuppgifter hittar du under respektive terapeut nedan

Kontaktuppgifter

Inför ditt besök på mottagning

Vi har flera mottagningar i Stockholm. Se vid vilken mottagning just din terapeut tar emot på här : https://mindsthlm.se/var-personal/
 
Var god ta med legitimation. Om du har frågor omkring din bokning så är du välkommen att vända dig direkt till din terapeut, kontaktinfo finns på hemsidan.

Inför ditt besök via video

För att koppla upp dig, ladda hem appen ”Vårdrummet Video” till din telefon och logga in med BankID på utsatt tid. Finns där appar finns.

Formulär

Innan besöket ber vi dig fylla i två formulär, det tar inte mer än några minuter. Detta hjälper oss i bedömningen och leder till en bättre behandling för dig. 

Om du har frågor omkring din bokning så är du välkommen att vända dig direkt till din terapeut, kontaktinfo finns på hemsidan.

Uteblivet/Avbokningar

Vid den offentligt finansierade vården gäller avbokning senast 24 timmar innan det bokade besöket. Avbokar du efter det eller uteblir helt får du en faktura på 400 kr som ska betalas.

Vid privat psykoterapi gäller 24 timmar. Avbokar du senare får du betala för besöket.